top of page

HEMLEVERANS AV MORD

Våra event finns för både liten och stor budget, du kan till exempel beställa hem din mordgåta och leda eventet själv!

Beställ en mordgåta och få hem allt material du behöver för att genomföra en legendarisk middagsbjudning. Du som är spelledaren. Festtemat är populärt på allt från företagsfester och team building event till möhippor, svensexor och mösexor.

Men hur går det till? Kommer du klara av det? Får  spelledaren vara med och lösa mordgåtan? Låt oss besvara dina frågor!

1. LEVERANS

Vi producerar och skickar er mord-låda så snabbt vi kan!

Paketet kommer fram till dig inom två till sex arbetsdagar.

I lådan finns allt material färdigt och förberett (på ett sådant sätt att även du som är spelledare kan vara med och gissa vem det var som begick brottet).

2. FÖRBEREDELSE

Innan gästerna kommer har du i uppdrag att läsa igenom manualen och kika igenom materialet. Om du vill att högtalarna ska berätta instruktionerna för gänget får du sätta på dem.

Ljudfilerna får du adress och lösenord till i manualen.

3. iNTRO

När ni sitter runt bordet är mordet redo att begås och det är dags att förklara vad det är ni ska göra ikväll. Det förklaras av antingen en spelledare eller en högtalare.
 

4. lÄR KÄNNA DITT NYA JAG

Efter introt delas kuvert med karaktärsinfo, namnbrickor, pengar och rekvisita ut, och deltagarna får en stund på sig att insupa sitt nya jag. En av er har i uppdrag att dö, men ingen (inte ens mördaren) vet vem som bär skulden för dådet. Dödsfallet utspelar sig framför era ögon. Nu är spelet igång.

5. UNDER KVÄLLENS GÅNG

Karaktärerna har förutom sitt detektivuppdrag olika andra uppdrag att hålla reda på, karaktärer att lära känna och pengar att tjäna. Spelledaren har ett finger i varje paj och delar ut pengar för uppfyllda uppdrag och vägleder den som behöver en knuff i rätt riktning.

6. MYSTERIET SKA LÖSAS

I slutet av kvällen får deltagarna använda sina hårt förvärvade slantar att buda på en sista ledtråd. Kvickt efter detta ska sedan mordgåtan lösas. Sällskapet delas upp i grupper och får komma fram till en gissning samt rösta på vem som skådespelat bäst. Här kan även spelledaren ta plats i ett lag.

7. MEDALJER OCH DIPLOM

Sedan är det spelledarens eller högtalarens uppgift att presentera lösningen för deltagarna. I samma vända koras kvällens skådespelare som belönas med ett mytomspunnet diplom. Även medaljer till de som löst mordmysteriet bäst delas ut.

Kvällen fortsätter sen (förhoppningsvis utan vidare mordintriger), men det är inte sällan en råkar stanna ett tag extra i sin karaktär!
bottom of page